Dlaczego warto wziąć udział w targach
Gwarantujemy udane transakcje - w jednym miejscu nowości produktowe, specjalne rabaty i oferty promocyjne.
Wspólnie z branżą tworzymy przestrzeń, w której konfrontowane są: tradycje, pasja i doświadczenie. Podzielmy się dawką wiedzy tuż przed rozpoczęciem sezonu!
Dostrzegamy zmiany, nurty i jesteśmy świadkiem ich powstawania, na targach znajdziesz mnóstwo praktycznych wskazówek.
-
Powiem tak, targi w Krakowie to dla nas duże zaskoczenie, ale miłe zaskoczenie. Lubimy przyjeżdżać do Krakowa a te targi spowodowały, że będziemy przyjeżdżać tutaj częściej. To naprawdę fajne wydarzenie w tej części Polski.
-
Są to pierwsze targi myśliwskie zorganizowane w sposób bardzo perfekcyjny. Jesteśmy pod wrażeniem organizacji targów, szkoda tylko, że nie są trzydniowe. Południe Polski jest takim obszarem, gdzie jest bardzo duża aglomeracja ludzi i jest potrzeba organizacji targów myśliwskich na południu kraju.
-
Tego typu targi to skarbnica wiedzy. Podczas wydarzenia mnóstwo osób niezwiązanych z łowiectwem ma okazję spróbować dziczyzny, którą serwują szefowie kuchni. Ponadto osoby te poznają tak naprawdę łowiectwo i dowiadują się, że łowiectwo to nie tylko polowanie. Odwiedzający mieli okazję dowiedzieć się czym jest kynologia myśliwska, zobaczyć psy ras myśliwskich, mieli okazję spotkać sokolnika i zobaczyć ptaki łowcze, poznać szeroko pojętą tradycję, etykę, zobaczyć dzieła sztuki, malarstwo – wszystko związane łowiectwem.
-
Ludzie traktują targi jako okazję do spotkania znajomych, wymiany poglądów. Jest to wspaniała inicjatywa, cieszymy się, że w końcu targi zaczęły się odbywać w południowej Polsce.
Edukacja jest podstawą wszystkiego we wszystkim. Czego byśmy nie robili, w każdej działalności ludzkiej, to edukacja jest najważniejsza.
-
Rzeczywiście jemy bardzo dużo mięsa i sam po sobie wiem, że trudno z pewnych nawyków zrezygnować, ale myślę, że taki świadomy wybór czegoś co jest lepsze, zdrowsze, bardziej organiczne pozwoli nam przede wszystkich zachować zdrowie. Dziczyzna jest bowiem produktem, który w porównaniu do mięsa zwierząt hodowlanych jest na pewno dużo zdrowsza, jest chudsza, ma więcej związków mineralnych. Jest to naturalny produkt, dlatego cieszę się, że ludzie coraz częściej wybierają właśnie ten rodzaj mięsa jako ultra zdrowy.
-
Brakowało tego, ponieważ pandemia zabrała nam wiele imprez. Bardzo się cieszymy, że targi zostały zorganizowane. Targi łowieckie to nie tylko handel, wymiana itd., to są spotkania, to jest biesiada, miejsce gdzie możemy się wymienić informacjami. To taka nasza pasja.
-
Na targach wspieraliśmy działania Zarządu Okręgowego PZŁ w Krakowie reprezentując sokolników. Przygotowaliśmy mini pokaz sokolniczy, opowiadaliśmy o tym czym różnią się sokoły od jastrzębi i pokazywaliśmy, jak zwinny potrafi być jastrząb. Zainteresowanie było, więc jeśli targi się powtórzą, to jak najbardziej zapraszamy.
-
Piotr Bogdanowicz
Vademecum Myśliwego
-
Honorata Matosek
Dyrektor Handlowy, Delta Optical
-
Aleksandra Szulc
Prezes Klubu Dian Polskiego Związku Łowieckiego
-
prof. dr hab. inż. Norbert Sczygiol
rektor Politechniki Częstochowskiej
-
Adam Chrząstowski
szef kuchni ambasador marki HORECA Las-Kalisz
-
Magdalena Dobrowolska
właścicielka firmy Diana Pracownia Biżuterii Artystycznej i Galanterii Łowieckiej
-
Adam Mroczek
członek zarządu Polskiego Klubu Sokolników „Gniazdo Sokolników”